DAGBLADET: Slik kan du unngå krangel om arv

En god dialiog er nøkkelen for å slippe uenigheter i etterkant.

Av Codex Advokat og Familierettsadvokater.no
03/05/2019

Det mener advokat og assosiert partner i Codex, Andreas Paulsson. Han har uttalt seg som ekspert i Dagbladets artikkel "Slik kan du unngå krangel om arv".

Ifølge Poulsson må man ikke være enige om absolutt alt, men man bør gjennomgå en eventult testament med de involverte.

  • Les mer om arv her.

– Mange kvier seg for å ta arvesamtalen med barna sine. Ikke minst gjelder det hvis far eller mor har fått ny ektefelle og ønsker å sikre ham eller henne på bekostning av barna.

Videre forteller han at det ofte hender at foreldrene inngår en avtale uten å involvere barna, og at det først oppdages etter at en av dem har gått bort.

– De fleste ønsker jo ikke å etterlate seg krangel mellom barna sine og ektefellen, men det blir gjerne resultatet hvis man ikke snakker sammen, utdyper Poulsson.

Han mener det ofte skjer at særkullsbarn føler seg presset til å samtykke i at fars eller mors nye partner skal få sitte i uskiftet bo.

– Det er mulig å lage en avtale som gjør det ryddigere for barna, samtidig som man ivaretar ektefellen.

Et annet scenario som også kan føre til konflikt, er når ett av barna får tilgang til bankkort og bankkonto i forbindelse med hjel til å styre økonomien når forelderen blir eldre.

– Vi har sett en del eksempler på at foreldrenes penger blir brukt på forskjellige ting som det i ettertid kan stilles spørsmål ved. Mange undervurderer hvor lett det kan oppstå problemer og uenigheter.

Du kan lese hele saken i Dagbladet her.

Vi bistår klienter over hele landet.

Andreas poulsson 2020

Vi bistår deg ved spørsmål om familierett

Både ved samlivsbrudd, arveoppgjør og i barnefordelingssaker dukker det opp vanskelige problemstillinger som må håndteres på en riktig måte. Ved riktig håndtering kan man unngå ressurskrevende og kostbare tvister. Våre advokater har erfaring med de fleste problemstillinger knyttet til familie- og arverett.
Våre advokater