Frykter barn kan miste livet i falleferdig hus

Hvis noen faller igjennom de råtne gulvene er det den visse død, sier Torild Stensønes, som er nabo til huset som har stått tomt i nesten 30 år. Hun er skuffa over Smøla kommune som ikke griper inn i den meget spesielle saken.

Av Codex Advokat og Familierettsadvokater.no
10/10/2017

Huset i den lille bygda Steinsøynes på Smøla har en meget spesiell historie. Det ble bygd til en familie på fire i 1950-årene, og ble senere utleid fram til 1980-tallet. Deretter har det stått tomt.
Da husets siste eier døde i 2006 var det pantsatt for 2,3 millioner kroner. Dermed ville ingen arve avdøde og huset ble stående uten eier.

Før vi ankom Smøla prøvde «TV 2 hjelper deg» å finne ut hvem som har ansvaret for huset.Vi ringte til mange jurister og rettsinstanser, uten at noen kunne hjelpe oss.

Først da vi fikk tak i arverettsekspert Andreas Poulsson i advokatfirmaet Codex fikk vi et svar, men det var ikke særlig oppløftende.
– Når en eiendom representerer en negativ verdi har ikke arvingene plikt til å overta. Da blir det et såkalt flytende bo som ingen personer har ansvar for, forteller han.
Og selv om en kreditor eier husets gjeld på 2,3 millioner kroner, har ikke kreditor et eieransvar, sier Poulsson.

Vi bistår klienter over hele landet.

Andreas poulsson 2020

Vi bistår deg ved spørsmål om familierett

Både ved samlivsbrudd, arveoppgjør og i barnefordelingssaker dukker det opp vanskelige problemstillinger som må håndteres på en riktig måte. Ved riktig håndtering kan man unngå ressurskrevende og kostbare tvister. Våre advokater har erfaring med de fleste problemstillinger knyttet til familie- og arverett.
Våre advokater